Vi har alla hört att kompetensutveckling är en viktig nyckel för både personlig och organisatorisk tillväxt. Men hur ser arbetsmarknaden egentligen på detta? Vad vill individer verkligen när det kommer till att utveckla sina färdigheter? Och vad hindrar arbetsgivare från att erbjuda sina anställda de utvecklingsmöjligheter de kanske skulle behöva?
Det är några av de frågor vi har grävt i vår senaste rapport, Kompetens och karriär – perspektiv från arbetsmarknaden, där vi gör en djupdykning i ämnet. I rapporten avslöjar vi viktiga insikter om både individers och arbetsgivares syn på kompetensutveckling och den 4 december bjuder vi in till webbinarium där vi delar med oss av de viktigaste insikterna från rapporten.
Hur villiga är arbetstagare att kompetensutveckla sig?
Enligt undersökningen är faktorer som tidsbrist, ekonomiska hinder och brist på tillgång till relevanta utbildningar några av de största hindren. Men medarbetare vill lägga tid på kompetensutveckling. Rapporten visar att de flesta är villiga att lägga ner mer tid på utbildning än vad de har tillgång till.
Vi ställde också frågan till arbetsgivarna: Vad hindrar er från att satsa mer på kompetensutveckling för era anställda? Det visade sig att brist på tid och resurser är de största faktorerna och fler insikter får du i webbinariumet.
Vad betyder detta för framtiden?
Rapporten ger oss en tydlig bild av de utmaningar som både arbetstagare och arbetsgivare står inför när det gäller kompetensutveckling. För att möta dessa utmaningar behövs det mer flexibilitet, bättre resurser och en starkare förståelse för de långsiktiga fördelarna med kompetensutveckling.
Vill du veta mer om vad arbetsmarknaden säger om kompetensutveckling och få insikter om de mest aktuella trenderna? Delta i vårt webbinarium den 4 december där vi presenterar resultaten från rapporten och diskuterar framtidens kompetensutveckling.