Webinars – så tar du ditt till nästa nivå

Marknadsföring

Du har redan koll på det mest grundläggande. Att ha rätt bakgrund, bra ljus och en plan B om tekniken skulle krångla. Men visste du att du med några ytterligare enkla medel kan höja kvalitén på ditt webinar markant? Med dessa handfasta tips tar du ditt nästa webinar till en ny nivå. 

Webinars vinner popularitet som kanal för att kommunicera och interagera med prospects, kunder och användare. Särskilt nu när det fysiska mötet satts på paus. Men precis som alltid när något blir mer populärt ökar också konkurrensen. Så, hur utvecklar du dina webinars och håller ditt företag fortsatt top of mind?

Hemligheten stavas studio! Kanske tycker du att det låter för avancerat att hålla ditt webinar i en studio men det behöver det inte vara, det kan snarare underlätta för dig när du genomför ditt webinar. Att hålla ditt webinar i en studio medför en mängd fördelar:

 

  • Tillgång till en Green screen ger dig möjlighet att branda ditt nästa webinar till dess yttersta spets. Kombinera din sylvassa expertis med företagets grafiska profil i bakgrunden, och vägen till att bli top of mind kan bli avsevärt mycket kortare.  

 

  • Telepromptern är en riktigt bra vän till EMGs studio och kommer även att vara din bästa vän under pågående webinar. Tappar du tråden ger den dig möjlighet att läsa dina noteringar samtidigt som det ser ut som att du tittar in i kameran. Ja det är möjligt! 

 

  • Du slipper fundera på om du sitter i med- eller motljus, om gardinen behöver vara fördragen eller om lampan lyser för starkt. Ljussättningen i en studio är optimerad för just dina digitala sammankomster. 

 

  • Och sist men absolut inte minst: Ljud, ljud, ljud! En liten och smidig mic samt avsaknaden av bakgrundsljud ökar sannolikt deltagarnas uppmärksamhet gentemot just dig. Du slipper fundera över om den brummande kaffemaskinen stjäl rampljuset.  

 

En påse gott och blandat för att finslipa ditt nästa webinar ytterligare:

 

  • En frågestund utan frågor kan vara både stressande och jobbigt. Hör med en kollega eller vän om denne kan kicka igång frågestunden, det kan både hjälpa andra att våga ställa frågor och att initiera följdfrågor på ämnet.

 

  • Låt deltagarna se både dig och din presentation i bild under ditt webinar. Det skapar en mer personlig klang och förhöjer troligtvis deltagarnas upplevelse.

 

  • Våga ta retoriska pauser, deltagarna är där för att de vill ta del av din expertis! De små pauserna ger även deltagarna en bättre chans att förstå och smälta den information de får. 

 

  • Luftig och tydlig presentation. Presentationen är där för att komplettera dig och bör vara lätt att följa med i. Anpassa gärna din presentation så att deltagarna även kan arbeta hemifrån. Vardagslivet kan komma emellan och det bör vara lätt att hoppa in i presentationen igen. 

 

  • Till sist, våga be om feedback från deltagarna. Det ger dig möjlighet att vässa dina efterföljande webinars ytterligare och främjar en ständig utveckling. Det kan till och med vara en bra idé att skicka ut en undersökning till deltagarna efteråt! 

 

Hoppas vi ses till ditt nästa webinar!

 

Picture of Tammy Breisch
Tammy Breisch LinkedIn

Communications intern