Våga video

Marknadsföring

Därför bör du använda video i din marknadsföring

Under 2020 förväntas 80 procent av det som publiceras och konsumeras online att bestå av rörligt innehåll. Och det finns inga tecken på att trenden kommer att vända. Vi vet att detta innebär stora möjligheter för dig och din verksamhet – och vi vill berätta mer om varför video borde vara en självklar del av din marknadsföringsstrategi

Youtube störst efter Google

Det många nog inte tänker på är att Youtube, förutom att vara en videoplattform, också är världens näst största söktjänst. Här tittar användarna på allt från recept och roliga klipp till instruktionsvideos och recensioner. Människor uppskattar bevisligen video som format – och du vill såklart möta din målgrupps förväntningar.

Det är enkelt

Video är enkelt, både för dig och för besökaren. Om en bild säger mer än tusen ord, föreställ dig då vad en video kan åstadkomma. Undersökningar visar att videons kvalitet inte är det viktiga, det är innehållet som spelar roll. Du behöver alltså inte någon dyr kamerautrustning eller en hel dag i en studio för att göra en bra video, din mobilkamera räcker gott och väl. Du får dessutom möjlighet att berätta mer i en video än vad en besökare mäktar med att läsa i textform. Video gör det alltså enklare både för dig att berätta, och för besökaren att förstå.

Besökaren stannar längre

Studier visar att majoriteten av besökare dröjer sig kvar längre vid rörligt innehåll än vid text. Google i sin tur premierar sidor där de ser att besökarna stannar kvar, och belönar användning av video genom att visa innehåll med rörligt innehåll högre upp i sökresultatet.

Video leder till köp

Enligt en undersökning av HubSpot, en ledande aktör inom Inbound Marketing, säger nio av tio att en video har haft en inverkan på deras köpbeslut vid minst ett tillfälle. Samma undersökning visar att åtta av tio företag har sett ökad försäljning med hjälp av video. En video upplevs betryggande genom att ge en mer allsidig bild av såväl ditt företag som det du erbjuder. Det leder i sin tur till en besökare som känner sig mer trygg i sitt köpbeslut.

 

4 snabba videotips

  • Använd videon till att berätta varför man ska välja just dig som arrangör. Passa på att presentera dig själv och företagets utbildningsledare – fokusera på det du tror kommer att övertyga potentiella utbildnings- deltagare att välja dina utbildningar före konkurrenternas.

  • Glöm inte att lägga till undertexter, på så sätt blir videon värdefull även om mottagaren inte har möjlighet att titta med ljud.

  • Fatta dig kort. Studier visar att videoklipp på cirka två minuter skapar störst engagemang.

  • Fatta dig ännu kortare i sociala medier. 30 sekunder till en minut är optimal längd på de videos du delar i dina sociala kanaler.

Picture of Ida Sandblom
Ida Sandblom LinkedIn

Communication & Inbound Marketing Intern