utbildning.se vinner Svenska SEO-priset 2023

 

utbildning.se har blivit prisad som Sveriges synligaste utbildningssajt, en viktig del i att få fler att hitta rätt utbildning. 

"utbildning.se har metodiskt utökat sin SEO-trafik och senaste året verkligen lyft sin SEO till nästa nivå. Bra jobbat och stort grattis utbildning.se!" 

Så lyder juryns motivering när utbildning.se står klar som vinnare i branschens finaste pris i kategorin utbildning: Svenska SEO-priset 2023. 

Svenska SEO-priset instiftades 2019 för att främja duktiga aktörer som lyckats extra bra med sitt SEO-arbete. Priset delas ut årligen till framstående sajter och e-handlare där fokus ligger på organisk synlighet. 

Arbetet som ligger bakom vinsten 

För utbildning.se har organisk synlighet varit centralt sedan grundandet 2004. SEO är och har varit en viktig prioritering för att fler ska hitta till oss i sitt sökande efter rätt utbildning. Målet är att hjälpa alla i hela Sverige att hitta rätt kompetensutveckling. 

Max Jacobsson, Site Manager för utbildning.se, förklarar att SEO-arbetet med sajten bestått av flera riktade insatser under det senaste året. 

– Vi har genomfört en del efterlängtade utvecklingar vad gäller den tekniska SEO:n samt skrivit väldigt mycket artiklar och söktexter. Vi har sedan ett år tillbaka haft större SEO-möten minst en gång i månaden där vi gått igenom senaste trenderna och säkerställer att vi arbetar på rätt sätt för att de som letar kompetensutveckling ska hamna rätt, berättar Max.  

Om själva vinsten säger han: 

 – Det är så klart kul för hela teamet att det hårda jobbet uppmärksammas. SEO är ett evigt pågående projekt, det är många delar som behövs för att det ska bli så bra som möjligt. Samarbetet med alla i det svenska teamet är nog det jag är mest stolt över. 

Så utses vinnare i Svenska SEO-priset 

Totalt 27 vinnare utses inom 25 branschspecifika kategorier plus två övergripande bonuskategorier. Kategorierna består av allt från mode och skönhet till finans, försäkring och – såklart – utbildning. 

Finalisterna nomineras av offentligheten och vinnaren utses av en jury. I juryn sitter sju av Sveriges främsta experter inom SEO. I överläggningen bedömer juryn: 

  • organisk synlighet 
  • tillväxt i söket. 

Max 3 bästa SEO-tips 

  1. SEO handlar mycket om att fånga den relevanta målgruppen för din hemsida. Att skriva innehåll ska besvara något som efterfrågas – gör din research innan du skriver artiklar och skapar content överlag. 
  1. Kom ihåg att göra content läsvänligt för en mobilanvändare. 
  1. Använd verktyg som Ahrefs eller SEMrush som gör det möjligt för dig att se hur ditt innehåll rankar. Dessutom underlättar det enormt att förbättra kvaliteten på artiklarna och ökar din SEO-trafik. 
Denice Karlsson

Digital Content Manager