Upskill & Reskill – stort intresse för andra året i rad

 

Äntligen var det dags igen!  

För andra året i rad öppnade utbildning.se de digitala dörrarna till Upskill & Reskill. I den virtuella miljön kunde årets besökare ta del av spännande webbinarium, aktuella paneldiskussioner och interagera med våra utställare för att hitta rätt utbildning till sig själv eller sina medarbetare.    

Vår vision är att hjälpa alla i hela Sverige att hitta rätt utbildning. Därför är vi glada och stolta att tillsammans med våra samarbetspartners Företagsuniversitet, Stjärnsäljarpodden, Framgångsakademin och Microsoft återigen kunnat bjuda in till en dag full med inspiration för våra besökare.  

Fokus på branschrelevanta paneldiskussioner 

I årets upplaga av Upskill & Reskill kunde besökarna bland annat lyssna på våra paneldiskussioner där representanter från näringslivet diskuterade hur det nya omställningsstudiestödet ger utökade möjligheter att stärka sin kompetens i arbetslivet. Samt vad som krävs av gymnasieskolan framöver för att kunna lösa utmaningen med att få väljer yrkesprogrammen och den kompetensbrist detta innebär. I paneldiskussionen om framtidens kompetens tog Företagsuniversitetet ett praktiskt grepp om ämnet genom att titta på data från arbetsmarknaden, syna internationella trender och skjuta hål på myter.  

- Vi deltog på Upskill & Reskill eftersom det kändes som ett modernt och relevant event där vi hoppades träffa många ur våra målgrupper och samtidigt få tillfälle att visa upp vår bredd och våra tankar om framtidens kompetens. Den förväntan infriades. Vi upplevde att det fanns stor nyfikenhet bland besökarna och är särskilt glada över att så många tittade på vårt panelsamtal om Framtidens kompetens, berättar Susanne Jacobsson från Företagsuniversitetet. 

Vad gav er medverkan för resultat? Och hur ser ni på samarbetet med utbildning.se? 

- Som ett direkt resultat kunde vi se flera av våra monterbesökare från eventet på vårt eget webbinarium om Learning and Development som vi hade fredagen efter Upskill & Reskill. Vi vill vara det självklara valet av utbildningsföretag och där i ligger värdet i vårt samarbete med utbildning.se. När användarna jämför och hittar kompetensutveckling vill vi vara det bästa alternativet och utbildning.se hjälper oss att visa användarna att vi är det. 

 

Såhär gick eventet till  

Mellan 9.00 och 17.00 den 25 januari var eventet öppet och bemannat. Då loggade över 3 200 digitala besökare in i plattformen och chattade med våra utställare och med oss på utbildning.se. Under dagen utbyttes över 3 000 meddelanden mellan besökare och utställande företag. På agendan fanns bland annat webbinarium med Fredrik Reinfeldt och David JP Philips från Framgångsakademin, Lurlene Duggan från Microsoft, Philip Gozzi från Stjärnsäljarpodden och Joel Hellermark från Sana Labs. Totalt hade dagens webbinarium och paneldiskussioner över 18 000 visningar. I och med att eventet anordnades i Lanseras digitala plattform fanns möjligheten för alla, oavsett fysisk plats, att besöka eventet. Något som är otroligt viktigt för oss på utbildning.se - det ska vara möjligt för alla att lära sig något nytt. Något annat vi är otroligt glada över är att våra videoklipp om Upskill & Reskill hade över 1 750 000 visningar på våra sociala medier samt att  1 110 000 personer tittade klart på hela klippet. 

 
Vi på utbildning.se är fantastiskt stolta över den positiva respons vi har fått från både utställare och besökare. Vi ser fram emot att fortsätta vår resa mot att kunna hjälpa alla i Sverige att hitta rätt utbildning! Upskill & Reskill kommer tillbaka 2024. Vill du vara med på resan? Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig med mer information!

 

Anna Sjögård

Digital Project Manager