Uppdaterad design och filter på utbildning.se

 

Vi strävar alltid efter att utveckla och förbättra utbildning.se och under den 18-25 maj ser vi fram emot att rulla ut en uppdatering av sajten! I det här blogginlägget kan du läsa mer om vad som är nytt och hur det påverkar dig som kund på utbildning.se.

Vad innebär då den här uppdateringen? Först och främst kommer utbildning.se att få ett nytt, fräscht utseende som påverkar användarupplevelsen positivt och lyfter helhetsintrycket av sajten. Den andra delen av utvecklingsprojektet rör sajtens mittpunkt - utbildningssöket. 

Vi har delat upp uppdateringen i två delar, detta för att vi gärna vill gå live med några av förbättringarna redan nu. Här nedan går vi igenom vilka förändringar som kommer att ske nu, och vilka som kommer i del två.

Uppdatering del 1

Del ett av uppdatering kommer att gå live under den 18-25 maj. Den kommer att påverka följande delar av sajten: 

  • Startsidan och menyn
  • Filtreringen i utbildningsöket
  • Utseendet i utbildningssöket
  • Medlemslogin (för besökare på sajten)
  • Funktionen för att jämföra utbildningar

 

Förbättrat utbildningssök som leder till högre konvertering

En stor skillnad vad gäller filtreringen i utbildningssöket är att en besökare kan fylla i flera parametrar innan de gör sin sökning. Denna funktion finns inte idag. När vi har utfört användartester har detta visat sig vara en väldigt uppskattad förändring. 

Målet med uppdateringen av filtreringen är att uppmana och göra det enklare för besökare att använda de olika filterna, till exempel datum, pris och underkategorier. En högre användning av filterna ger ett mer specifikt sökresultat. Detta leder i sin tur till högre konvertering på sajten, det vill säga fler intresseanmälningar, länkklick eller bokningar.

Uppdaterad startsida och anpassningsbar meny

Startsidan får en ny design utan högerkolumn, så att fokus på det innehåll som är viktigast. Vi har även utvecklat en ny version av sökrutan (se bild nedan) för att göra det enklare att söka efter en utbildning direkt från startsidan. Besökaren kommer att kunna välja flera parametrar innan hen gör sin sökning, vilket ger ett mer specifikt sökreslutat.

screenshot-startpage

Det blir enklare att jämföra utbildningar

Jämför utbildningar-funktionen har tidigare funnits på utbildning.se men har nu fått en tydligare design och layout. Det är enklare att jämföra utbildningar och göra intresseanmälningar, bokningar eller läsa mer om sina alternativ.

screenshot-compare-function


Förbättring av priority listing

En annan förändring är att våra priority listing-annonser får ett nytt utseende, både på mobilen och på desktop. Det nya utseendet gör att annonsen står ut mer, vilket kommer leda till ökad konvertering. Här nedan ser du hur annonsen kommer att se ut på dekstop och mobilt.

screenshot-priority listing


Uppdatering del 2

Del två av uppdateringen kommer att påverka designen på företags- och utbildningspresentationerna samt samt andra typer av sidor på utbildning.se, till exempel artiklar. Vi kommer att återkomma med mer information och detaljer kring denna uppdatering efter sommaren. 

Har du några frågor om uppdateringen? Eller några förslag på eventuella förbättringar? Kontakta oss på info@utbildning.se.

 

Picture of Max Jacobsson
Max Jacobsson

Site Manager