Träffa teamet: Han ansvarar för utbildning.se

 

Namn och ålder 

Max Jacobsson, 26 år

Titel 

Site Manager

Beskriv dig själv med tre ord 

Tävlingsinriktad, glad och matälskare.

Vad har du för utbildning? 

Kandidatexamen i Strategisk kommunikation från Umeå Universitet. Fristående kurser i företagsekonomi.

Hur länge har du jobbat på Keystone? 

 2,5 år

 

Hur hamnade du på Keystone? 

I slutet av mina kommunikationsstudier sökte jag in till Keystone för en praktikperiod på tio veckor. Jag fick tips av en bekant om att Keystone är en trevlig arbetsplats där lärande står i fokus. Efter praktikperioden arbetade jag extra med det som vi kallar för publish. Detta ledde till att jag kunde ta ett vikariat och senare kunde jag söka rollen som Site Manager. 

Vad innebär ditt jobb? 

Som Site Manager över utbildning.se, kurser.se och aktivitet.se har jag ett övergripande ansvar för hur det går för sajterna. Därför jobbar jag mycket med att analysera och optimera innehållet och vår struktur. Jag jobbar även med sajternas trafiktillväxt, främst den organiska tillväxten. Jag arbetar också med att öka vår varumärkeskännedom och projektleder olika implementeringar och processer.  

Hur hjälper du Keystones kunder?   

Mitt mål är att säkerställa att våra sajter levererar. Jag arbetar dels med att dra in trafik strategiskt och långsiktigt. När trafiken kommer in till våra sajter är jag en bland flera som ser till att det blir en användarvänlig upplevelse och att vägen till konvertering är så kort som möjlig. 

Varför är ditt arbete viktigt för att utbildare ska hitta rätt studenter?   

Vi tar målgruppen till våra kunder (utbildningsarrangörer). Våra sajter bygger på att attrahera och fånga in den mest relevanta besökaren för just dina utbildningar. Vi är inte utbildningsexperter, utan experter på marknadsföring av utbildningar. Vi nischar in våra sajter på målgruppen. Det gäller för våra kunder att synas så bra som möjligt på våra sajter så kommer besökarna hitta till dem!  

Berätta om ett möte med en kund som du minns lite extra: 

Jag minns mitt första möte med Framgångsakademin där vi under en workshop gjorde om en hel del i deras utbildningsutbud. Jag tipsade om hur man ska tänka kring kurstitlar och kurstexter, både för användaren men även för sökmotorn. Min bild är att mina tips verkligen uppskattades och att Framgångsakademin lärde sig något under mötet. 

Vad är det bästa med ditt jobb?   

Det bästa med mitt jobb är att det innehåller många olika delar. Jag känner själv att jag utvecklats väldigt mycket under min tid som Site Manager. Om jag ska välja ut en sak som är det bästa så får det bli när vi svart på vitt kan se hur bra våra sajter kan matcha ihop kursarrangörer med kursdeltagare. 

Vad är mest utmanande med ditt jobb?    

Sökbeteenden ändras mycket i och med att Google inte direkt gör det enklare för användare att klicka in sig på olika hemsidor. Google levererar svar på många frågor direkt i deras sökresultat. Det gäller för oss att göra det vi är bra på ännu bättre, ta mer plats i sökresultaten och ständigt hänga med i en evigt utvecklande digital miljö. 

Vad är ditt bästa marknadsföringstips?    

Om du vill synas utan att behöva betala - lär dig SEO! 

Denice Karlsson

Digital Content Manager