Toppkategorier och trender under 2022

 

Hur såg 2022 ut för utbildning.se? Hur många besökte sajten, vilka utbildningar och kategorier var populärast och hur snabbt bestämmer sig användarna för att anmäla sitt intresse för en utbildning? Det här och mycket mer får du svar på i vår senaste rapport. 

Oavsett om du är programmerare, ekonom, elektriker eller kommunikatör kan du hitta kompetensutveckling inom ditt yrkesområde på utbildning.se. Under året besöktes sajten nästan två miljoner gånger av personer som letar efter utbildning till sig själv eller sina anställda. Över 24 000 gånger valde besökarna att anmäla sitt intresse för en utbildning eller arrangör för att komma i kontakt med utbildningsanordnaren. 

De mest välbesökta utbildningskategorierna 

Undrar du vilka utbildningskategorier som flest är intresserade av på utbilding.se? På förstaplatsen bland våra mest populära kategorier hittar vi vårdutbildningar. Vård är ett område med en stor bredd av utbildningar inom allt från första hjälpen till psykologi. Här kan många yrkesgrupper hitta relevant kompetensutveckling, undersköterskor, sjuksköterskor, terapeuter, socialpedagoger och många fler. 

I statistikrapporten hittar du en topplista över de 20 mest populära kategorierna på sajten. I rapporten kan du dessutom se antal sidvisningar för respektive kategori. Här kan du se plats 1–10 på listan. 

Topp tio kategorier under 2022 

 1. Vård 
 2. Teknik 
 3. Ledarskap 
 4. Transport & fordon 
 5. IT Avancerad 
 6. Ekonomi 
 7. Kommunikation 
 8. Projektledning 
 9. Arbetsmiljö 
 10. Bygg & Anläggning 

 

Utbildningarna användarna letar efter just nu 

Utöver de totalt sett mest populära utbildningsområdena lyfter statistikrapporten även de kategorier som är på uppgång, det vill säga de som ökat mest under året. Genom att titta på de kategorier som ökat mest kan vi göra en trendspaning: vilken typ av utbildning letar yrkesverksamma efter just nu?  

Under 2022 är det utbildningar inom personlig utveckling som ökat absolut mest. Den här kategorin består av utbildningar inom bland annat självledarskap, mental träning och mindfulness. Det är tydligt att många människor söker efter att stärka sig själva – en kompetens som är relevant för alla yrkesgrupper och även gynnar människor i deras privata liv. 

I statistikrapporten listar vi de tio kategorier som ökat mest, hur mycket de ökat i procent och hur många sidvisningar de fick under året. Här ser du vilka kategorier som hamnade på övre halvan av topplistan. 

Topp fem kategorier som ökat mest under 2022 

 1. Personlig utveckling 
 2. Presentationsteknik 
 3. Brandskydd 
 4. IT Avancerad 
 5. Säkerhet
   

Ta del av hela rapporten här

Denice Karlsson

Digital Content Manager