Kundcase: Gothia Logistics lyckades sticka ut ur mängden

 

Gothia Logistics har sedan 1992 utbildat företag och privatpersoner med sin breda kunskap inom logistik, Lean och ledarskap. De erbjuder utbildningar över hela Sverige, både traditionella utbildningar och webbutbildningar. Gothia Logistics har varit kunder på utbildning.se sedan 2017.

Utmaningen

En av de utmaningar som Gothia Logistics stod inför var att få in bokningar och sticka ut ur mängden – med rätt utbildningar. De var också i behov av en plattform där de kunde synliggöra kundnöjdheten efter genomförd utbildning och visa upp sina kunder och samarbetspartners.

 

Insikten

Med lång erfarenhet inom digital marknadsföring av utbildningar vet vi vad som är viktigt för våra användare när de står i valet av utbildning, till sig själv eller till en kollega. Vår senaste användarundersökning visar att 57 procent tycker att arrangörens rykte och recensioner är avgörande. Det är den allra viktigaste faktorn när användarna väljer vilken utbildning de ska gå och vilken arrangör de väljer. 

 

Vi hjälpte Gothia Logistics med:

  • Publicering av recensioner

Möjligheten till att kunna visa upp recensioner var viktigt för Gothia Logistics. Därför hjälpte vi dem med att publicera tidigare kundomdömen på sina utbildningar. Recensioner hjälper inte bara potentiella deltagare i sitt val av utbildning, det hjälper även utbildningarna att sticka ut i sökresultaten.

  • Priority Listing på viktiga utbildningar

Gothia Logistics valde att satsa på en av våra bästsäljande tjänster: Priority Listing (vår version av Google Ads) för att lyfta några specifika utbildningar extra. 

  • Tydliga kurspresentationer med kontaktalternativ efter behov

Gothia Logistics har tydliga och aktuella kurspresentationer som ger potentiella deltagare en bra inblick i verksamheten och utbildningarna. De erbjuder utbildning.se:s användare behovsanpassade kontaktalternativ genom möjligheten att kunna boka utbildningen eller kontakta dem för mer information.

 

Resultatet

Genom rätt marknadsföring på utbildning.se har Gothia Logistics haft en bra utveckling och stadigt ökat sitt resultat hos oss. De har under åren som kund på utbildning.se fått växande positiva erfarenheter och är nöjda med den hjälp och förbättringsförslag utbildning.se kommit med. Från april 2020 till april 2021 har deras intresseanmälningarna ökat med 19 procent jämfört med samma period föregående år. Men det är inte bara fler intresseanmälningar, utan även bokningsförfrågningarna har ökat med över 40 procent och värdet på bokningarna har ökat med hela 60 procent.

 

“Det är förhållandevis vanligt att en liten intresseanmälan via utbildning.se från en industriell kund ganska snabbt leder till en betydligt större affär och långsiktigt samarbete.”

Kjell-Åke Rönnberg, vd Gothia Logistics

Julia Andersson

Inbound Strategy & Marketing Specialist