Kom igång med recensioner och låt kursdeltagarna skryta åt dig!

 

Idag är det svårare än någonsin att fånga och behålla en läsares uppmärksamhet online. Du har bara ett par sekunder på dig. Efter ett par sekunder är läsaren antingen fängslad eller helt ointresserad. Så varför inte göra det mesta av det? Med recensioner kommer du att öka din exponering i sökresultaten och de kommer att hjälpa dig att sticka ut!

Som Sveriges största jämförelsesajt för kompetensutveckling vet vi att omdömen från tidigare kursdeltagare är en viktig och ofta avgörande faktor när man söker utbildningar på nätet. Utbildningar med recensioner får dessutom fler intresseanmälningar och bokningar jämfört med de utbildningarna som saknar recensioner. 

Se det som en del av kundresan

Många vill inte ge sig ut på okänt vatten. Helst vill de läsa och höra vad andra säger om en produkt eller tjänst innan de väljer att köpa. Detsamma gäller vid köp av utbildningar. Se därför till att lyfta dina tidigare kursdeltagare och vad de sagt om din utbildning när du är i kontakt med ett lead.

Genom att visa att andra kursdeltagare är nöjda med din utbildning kan du försäkra potentiella kursdeltagare om att de gör rätt att välja just din utbildning. Oavsett vad valet handlar om kommer individer påverkas av andras omdöme och förlita sig på andras upplevelse när de själva har svårt att fatta ett beslut. Uppmanar du då tidigare kursdeltagare att recensera din utbildning så kommer du hjälpa framtida kursdeltagare i sin beslutsprocess.

 

4 enkla sätt att samla in recensioner på

  1. Använd recensionsverktyget i kundportalen för att göra utskick till nuvarande och tidigare kursdeltagare där du aktivt ber dem att skriva en recension om sin upplevelse.

  2. Du kan själv samla in recensioner och till din hjälp finns en mall med frågor som du hittar i kundportalen.

  3. Du kan använda en länk som leder direkt till en recensionssida på utbildning.se. Länken får du fram genom att gå in på din företagsprofil på utbildning.se och scrolla längst ner på sidan till dess att du kommer till dina recensioner. Klicka på knappen "Skriv en recension". Nu har du hamnat på rätt sida! Kopiera url:en i adressfältet och dela länken med dina kursdeltagare.

  4. Du kan även använda dig av en recensionswidget. Det är en HTML-kod som läggs in på din webbplats . Recensionswidgeten gör det möjligt för dig att visa dina recensioner på utbildning.se på din egna webbplats. Du kan välja mellan att visa recensioner från en specifik utbildning eller för dig som utbildningsarrangör.
Ida Sandblom

Communication & Inbound Marketing Intern