Förbered dig inför en ny termin

 

Snart är det dags för en ny termin, en ny termin innebär för många utbildningsföretag nya kursstarter. Missa inte att uppdatera dina sidor på utbildning.se så att du är redo när din målgrupp söker efter utbildning som allra mest. 

Trafiken till utbildning.se är som störst i början av året och i början av hösten. För att inte gå miste om potentiella deltagare är det viktigt att dina utbildning är uppdaterade med aktuella kursstarter och annan nödvändig information i tid. Vad kan vara bra att tänka på när du ska uppdatera dina sidor inför en ny termin?

 

Tänk på det här


Uppdatera dina utbildningar i god tid

Gå inte miste om potentiella deltagare för att dina utbildningar inte har aktuella startdatum. Uppdatera informationen på utbildning.se så snart du har bestämt datum för dina kursstarter!

Har du nya priser på utbildningarna? Erbjuder du utbildningarna på flera orter eller kanske på distans? Om du ska uppdatera dina utbildningar lagom till ett nytt år rekommenderar vi dig att uppdatera senast i november–december. Ska du uppdatera dina utbildningar inför hösten är det bra att ha uppdaterat utbildningarna redan i maj–juni, innan semestertider.

 

Anpassa ditt innehåll för mindre skärmar

Ja, det kan kännas tjatigt men 55 procent av våra användare besöker utbildning.se via mobiltelefonen. För den som söker utbildningar i mobilen är det viktigt att utbildningens budskap framgår tydligt och att informationen är överskådlig. På mobilens skärm upplevs texten längre än vad den gör på en dator. Se till att hålla informationen kort och koncis. 

 • Undvik långa textmassor 
 • Undvik text i versaler och fetstil, det gör det svårläst
 • Lätta upp texten med en eller två bilder och punktlistor

 

Kundportalen finns tillgänglig dygnet runt

I kundportalen kan du när som helst logga in och redigera dina utbildningar, se statistik, hantera recensioner och mycket mer. Lär känna kundportalen så har du full kontroll över samarbetet med utbildning.se!

Logga in i kundportalen

Behöver du hjälp med din uppdatering? Varmt välkommen att kontakta oss på material@utbildning.se

🚀Extra tips till dig som vill öka din relevans

Några handfasta tips på hur du kan förbättra ditt innehåll på utbildning.se för att matcha användarnas sökningar och öka kvaliteten på din marknadsföring.

 1. Använd en tydlig titel som beskriver utbildningen och innehållet
   
 2. Använd 1–2 relevanta nyckelord per utbildning

 3. Använd nyckelord i beskrivning och i rubrik. Men tänk på att skriva för användarna i första hand och vårt relevanssök i andra hand. Det är inte sökmotorn som kommer gå utbildningen i slutändan.

 4. Se till att din presentation både informerar och inspirerar

 5. Lätta upp texten med bild

 6. Be tidigare deltagare recensera utbildningen

 

Picture of Max Jacobsson
Max Jacobsson

Client Content Coordinator