Besöksrekord summerar året för utbildning.se

 

Hur såg 2023 ut för utbildning.se? Vilka utbildningar och kategorier var populärast? Hur många besökte sajten och hur snabbt bestämmer sig en besökare för att anmäla sitt intresse för en utbildning? Djupdyk i vår statistikrapport, så får du svar på alla dina frågor.  

Oavsett om du vill utveckla ditt ledarskap, bli en vassare elektriker, bättre kommunikatör eller lära dig något helt nytt så kan du hitta kompetensutveckling på utbildning.se. Under året besöktes sajten fler gånger än någonsin. Över två miljoner gånger letade personer utbildning till sig själva eller till sina anställda. Fler än 25 000 gånger valde besökarna att anmäla sitt intresse för en utbildning eller arrangör för att komma i kontakt med utbildningsanordnaren.  

Ta del av rapporten här

De mest välbesökta utbildningskategorierna  

Undrar du vilka utbildningskategorier som flest är intresserade av på utbildning.se? På förstaplatsen bland våra mest populära kategorier hittar vi vårdutbildningar, precis som året innan. Vård är ett område med en stor bredd av utbildningar inom allt från första hjälpen till psykologi. Här kan många yrkesgrupper hitta relevant kompetensutveckling, till exempel för undersköterskor, sjuksköterskor, terapeuter, socialpedagoger och många fler.  

I statistikrapporten hittar du en topplista över de 20 mest populära kategorierna på sajten. I rapporten kan du dessutom se antal sidvisningar för respektive kategori. Här kan du se plats 1–10 på listan.  

Topp tio kategorier under 2023 

 1. Vård 
 2. Teknik 
 3. Ledarskap 
 4. Transport & fordon 
 5. IT Avancerad 
 6. Ekonomi 
 7. Kommunikation 
 8. Projektledning 
 9. Bygg & Anläggning 
 10. Arbetsmiljö  

Utbildningarna användarna letar efter just nu  

Utöver de totalt sett mest populära utbildningsområdena lyfter statistikrapporten även de kategorier som är på uppgång, det vill säga de som ökat mest under året. Genom att titta på de kategorier som ökat mest kan vi göra en trendspaning: vad för kompetensutveckling letar yrkesverksamma efter just nu?   

Under 2023 är det utbildningar inom risk-/krishantering som ökat absolut mest. Den här kategorin, som är en underkategori till organisation/verksamhet, innehåller bland annat utbildningar inom krishantering, risk management och konflikthantering. Det är tydligt att många vill vara förberedda på att hantera en skakig omvärld och ge sig själva kompetens att vara en del av lösningen för de problem som kan uppstå i organisationer.  

I statistikrapporten listar vi de tio kategorier som ökat mest, hur mycket de ökat i procent och hur många sidvisningar de fick under året. Här ser du vilka kategorier som hamnade på övre halvan av topplistan.  

Topp fem kategorier som ökat mest under 2023  

 1. Risk-/krishantering 
 2. Strategi 
 3. Lärare 
 4. Kundservice 
 5. Grundkurs Excel 


Webbinarium
 

Har du frågor eller funderingar kring något i statistiken? Oroa dig inte, här hittar du ett webbinarium där vi går igenom rapporten och förklarar! 

Till webbinariet

 

Picture of Gabriel Seidel
Gabriel Seidel

PR Specialist