5 trender – det senaste inom e-learning

 

E-learning växer och det blir allt viktigare att digitalisera utbildningar och anpassa dem till framtidens lärande. Här lyfter vi fem trender inom e-learning som är bra att hålla koll på för att hänga med i den digitala utvecklingen.

Vi har lärt oss mycket av pandemin, bland annat hur viktigt e-learning är och att det är här för att stanna. Om ni som företag inte redan arbetar med digitala verktyg är det hög tid att börja! De företag som anpassade sitt innehåll och plattformar under pandemin klarade sig bättre än de som höll fast vid traditionella inlärningsformer.

Hur kan ni anpassa era befintliga utbildningar och vad kan ni förvänta er av framtiden inom e-learning? Här är fem starka trender att hålla ett öga på!

Blended learning det bästa av båda världar

Sedan pandemin och den digitalisering som flera företag genomförde har man upptäckt fördelarna med blended learning. Blended learning innebär att blanda digitalt och traditionellt lärande. Digitalisera det som effektivt kan läras ut online och träffas på plats för de mer praktiska delarna. På så sätt skapas det bästa av två världar. Ni kan tillgodose det ökade behovet att arbeta mer på distans samtidigt som kursdeltagarna får tillfällen att träffa både kursledaren och varandra på plats. 

Glöm inte det personliga!

Det är trots allt riktiga människor som går era digitala utbildningar, därför är det viktigt att inte glömma den mänskliga faktorn. Folk behöver känna sig sedda och forma relationer. Väv in personliga element i era utbildningar så att kursdeltagarna får en anknytning till er, kursledarna och varandra. 

Fler vill ha en digital vardag

Det finns många fördelar med att digitalisera era utbildningar. En fördel som man inte ska glömma är att allt fler arbetstagare vill arbeta på distans i allt större utsträckning. Om ni digitaliserar era utbildningar lockar ni framtida kursdeltagare, men även framtida anställda. 

Anpassa lärandet till användarna

Sociala medier och smartphones är en naturlig del av vår vardag. Kan mobilanpassad e-learning vara framtiden? Datorn ses fortfarande som vårt främsta verktyg för e-learning men detta kan komma att ändras. Genom att skapa sociala inlärningsaktiviteter och lägga mer fokus på mikrolärande blir innehållet i era utbildningar mer lik den information vi tar in via exempelvis sociala medier. På så sätt passar inlärningen användarnas vardag på ett mer effektivt och lockande sätt. 

Virtual Reality är framtiden

Det har talats om Virtual Reality i flera år och tekniken utvecklas konstant. I nuläget är denna teknik mycket dyr och komplicerad och därför inte ett alternativ för majoriteten av företag. I framtiden förväntas dock Virtual Reality bli allt mer tillgängligt vilket kommer att ha en enorm påverkan på hur vi lär oss samt delar information. 


Den viktigaste trenden inom e-learning är dock fortsatt just digitalisering. Genom att digitalisera era utbildningar gör ni era utbildningar mer tillgängliga och förbereder er för framtidens lärande. Vill ni har tips och råd? Tveka inte att höra av er!

Gabrielle Längbo

Digital Content Specialist